Radiestezija


Radiestezija (latinskogrška sestavljenka iz latinske besede radious = žarek in aisthetis = čutiti) je tehnika zaznavanja vplivov elektromagnetnih polj, magnetnega zemeljskega polja, t.i. geopatogena ali zemeljska škodljiva sevanja, kozmične energije in radioaktivnosti Zemlje.

KAKO NAM POMAGA RADIESTEZIJA?

Naš planet je eno veliko magnetno polje in vpliv nekaterih škodljivih geopatogenih in elektromagnetnih sevanj s svojim delovanjem lahko povzroči negativne učinke na človeško telo. Glede na to, da škodljiva sevanja niso vidna, veliko ljudi še vedno ne posveča veliko pozornosti prepričanju starodavnih civilizacij in dokazom ( dr. Hartmann, dr. Curry..) in šele po določenem času spanja na  napačnem ali nezaščitenem mestu, dokler se ne začnejo pojavljati nerazložljive zdravstvene težave.

Podzemne vode ustvarjajo elektromagnetno polje, katerih sevanje je škodljivo za ljudi. S pomočjo znanja in instrumentov radiestezist izmeri podzemne tokove in sevanje zemlje v prostoru. S temi informacijami ljudem svetuje katera mesta niso primerna za daljše bivanje, npr. položaj postelje v sobi, delovno mesto.

Tem mestom naj bi se izognili oz. zaščitili s sredstvi proti sevanji. Poleg naravnega sevanja zemlje, podzemnih vodnih tokov in kozmičnega sevanja, imamo v današnjem času opravka s sevanjem, ki ga povzročajo električne naprave (elektrosmog):  mobilni telefoni, antene, ure, brezžične naprave…

 

O ZGODOVINI

Izraz radiestezija je uporabljen šele leta 1930, ko ga je prvič uporabil francoski duhovnik in radiestezist M. L. Bouly kot vedo, povezano s pojmi radiacija, sevanja, zdravje, spanec, hrana, ter energetsko  diagnostiko telesa in alternativno zdravljenje,…

Po fiziku Bovis-u se imenuje tudi enota( Bovis) za merjenje valovne dolžine sevanja določenega predmeta. Z raziskovanji je dokazal, da valovanje zdrave človeške celice odgovarja rdeči barvi sončnega spektra, kar pa pomeni vrednost med 6.200-7.000 enot Bovis-a, izraženo v frekvenci od 550 do 675 mHz, v  valovni dolžini pa od 45 do 55 cm.

Bivalna mesta pa naj bi za dobro počutje in dobro zdravje ne vsebovala manj kot 6.500 Bovis-ov in ne več kot 9.000 Bovis-ov.