Razstrupljanje


Vsak človek ima določene šibke točke, ki so pri prehodu skozi različne faze življenja lahko ključna žarišča za razvoj slabega počutja in bolezni. Povezane so z lokalnim ali celostnim zakisanjem organizma.

Kako lahko zmanjšamo in odstranimo šibke točke?

1. Zaperino je pripomoček, ki čisti telo zajedavcev, zmanjšuje ŠIBKE TOČKE ter mu pomaga vzdrževati energijsko ravnovesje.

 • Dobrodošel in nepogrešljiv je v vsaki družini, prihrani lahko nekaj bolezenskih izostankov v šoli ali službi ter olajša mnogo težav s počutjem otrokom in odraslim.
 • Organizem obnovi in mu povrne energijo, v povezavi s celostnim zavestnim pristopom k razkisanju telesa in k prvobitnim vrednotam v soočanju s stresom in izzivi pa pomaga k dokončnemu dvigu vitalnosti in življenjske moči.

Več o Zaperinu si preberite tukaj.

 

2. Simonovi zeliščni čaji in olje so predelani na čisti naravni bazi,  brez konzervansov, iz zdravilnih rastlin in zelišč, ki rastejo na prostem, na planoti Soko Banja v Srbiji. Zelišča so pridelano ekološko, brez mineralnih gnojil in škropiv in ne vsebujejo težkih kovin.
V lekarni Herba poskrbijo, da čaji in olje vsebujejo pravilne kombinacije in količine zdravilnih rastlin in zelišč, ki jih potrebujemo za lajšanje bolečin in bolezni.

Že v najstarejših časih so ljudje cenili zdravilne rastline in zelišča ter njihovo sposobnost pri lajšanju bolečin, poškodb in bolezni. Čaj je znan predvsem po svojih zdravilnih učinkih, saj je glavni vir antioksidantov in podpira  kardiovaskularno zdravje. Vsakodnevne tegobe lahko ublažite ali odpravite že z izbiro pravega čaja.

 

Več o Simonovih čajih in olju si preberite tukaj.

 

ŠIBKE TOČKE so lahko:

1. Podedovane

2. Pridobljene v tem življenju zaradi:

 • Nezdravega življenja in osebnih razvad: premalo gibanja, posedanje pred TV ali računalniki, hiperaktivnost (deloholizem), potrošniško usmerjeno življenje s pomanjkanjem prvobitnih vrednot…
 • Nalaganja škodljivih snovi v organizmu zaradi slabe prebave (nepopolna, to je kisla presnova v prebavilih in na celični ravni, ki proizvaja odpadne kisline/mrtvo organsko snov, ki privablja zajedavce).
 • Telesnih poškodb, nekdanjih vnetij in bolezni, ki so pustile v organizmu lokalne šibkosti.
 • Odvisnost od škodljivih snovi kot so: cigareti, mamila, pretirano uživanje kave, maščob in sladkarij…
 • Nerešenih in potlačenih čustev, psiholoških travm: vse to generalno odvzema organizmu energijo, potrebno za nemoteno delovanje in preusmerja alkalno (popolno) celično presnovo v kislo (nepopolno), zato nastaja stresna biokemija: odpadne kisline/mrtva organska snov, ki privablja zajedavce.
 • Škodljivih vplivov okolja: električni smog (mobiteli, antene…), geopatogena sevanja (vodni tokovi in stičišča zemeljskih mrež Hartmann, Cury- več preberite tukaj), onesnažen zrak, industrijska hrana in pijače, čistila, topila, vseprisotna kemija, klorirana voda…

3. Prenesene iz preteklih življenj v obliki nevidnega dejavnika, ki se na videz brez vzroka izraža kot lokalna ali celostna šibkost posameznika, ki ni povezana z dednimi boleznimi ali nezdravim življenjem.

 

ŠIBKE TOČKE so povezane z energijskimi blokadami oziroma zakisanostjo, zaradi katerih so moteni življenjski procesi. Značilna je:

 • zmanjšana prekrvavitev in obtok kisika (celično dihanje),
 • nepravilnosti v tkivih,
 • oslabljena presnova in imunski sistem,
 • odlaganje škodljivih snovi, ki jih telo ne more prečistiti (odpadne kisline/mrtva organska snov),
 • prisotnost pritajenih oporišč zajedavcev, v katerih se razne bakterije, glive, virusi, mikroskopski črvički, enocelične praživali (itd.) utrdijo, razvijajo in množijo ter lokalno nadalje zastrupljajo tkiva s svojimi strupenimi izločki (bakterije proizvajajo eksotoksine, glive pa mitotoksine), pri padcu imunskega sistema pa se lahko zajedavci že v nekaj urah razbohotijo in preko krvi in limfe v vsakem trenutku dosežejo vsa telesna tkiva in organe (zboli vedno najšibkejši člen verige).

Zato so ŠIBKE TOČKE energijsko potratna in potencialno nevarna mesta, ki slabijo splošno vitalnost, zakisajo in starajo organizem. Povezane so lahko z zavrtimi čustvi, pomanjkanjem občutka ljubljenosti, notranjo napetostjo in skrbmi, strahovi in dvomi, negativnim ali nastrojenim mišljenjem, vse to pa se izraža skozi delovanje in doseganje življenjskih ciljev ter skozi otopelost ali pa notranji nemir.