Simonovi caji in olje


Že v najstarejših časih so ljudje cenili zdravilne rastline in zelišča ter njihovo sposobnost pri lajšanju bolečin, poškodb in bolezni. Čaj je znan predvsem po svojih zdravilnih učinkih, saj je glavni vir antioksidantov in podpira kardiovaskularno zdravje. Vsakodnevne tegobe lahko ublažite ali odpravite že z izbiro pravega čaja. Raziskave o sestavi in učinkovitosti zdravilnih rastlin so zelo napredovale, tako da so za mnoge rastline že dokazane vsebujoče učinkovine ter zdravilno delovanje le-teh.

 

Če želimo iz zdravilnih rastlin in zelišč pripraviti čajne napitke z zdravilnim učinkom, je potrebno upoštevati številne dejavnike:

  • Zelišča morajo biti najboljše kakovosti, kar se doseže s skrbnim gojenjem, žetvi, sušenju in pravilnem shranjevanju.
  • Čaj lahko vsebuje eno samo zdravilno rastlino ali pravilno mešanico zdravilnih rastlin. Strokovnjaki priporočajo mešanico cca. 4 – 8 različnih rastlin, saj je tako moč doseči učinkovitost napitka. V nekaterih primerih pa je bolje uporabiti posamezne zdravilne rastline, kajti le tako lahko zagotovimo zadostno količino zdravilnih snovi v napitku in prilagodimo postopek priprave lastnostim snovi, ki jih vsebuje zdravilno zelišče.
  • Učinkovitost čajne mešanice dosežemo s primerno izbrano kombinacijo zdravilnih rastlin, kjer se lastnosti v medsebojnem delovanju dopolnjujejo, vendar le, če uporabljamo že uveljavljene in strokovno preizkušene čajne mešanice.
  • Potrebno je upoštevati navodila za pripravo zdravilnega čaja, kajti le ob pravilni pripravi napitka lahko naše telo prejme zdravilne snovi v zadostni meri.

 

O SIMONOVIH ČAJIH

Simonovi čaji so čajne mešanice zdravilnih rastlin in zelišč, ki rastejo na prostem, na planoti Soko Banja v Srbiji. Zelišča so pridelano ekološko, brez mineralnih gnojil in škropiv in ne vsebujejo težkih kovin.
V lekarni Herba poskrbijo, da čajne mešanice vsebujejo pravilne kombinacije in količine zdravilnih rastlin in zelišč, ki jih potrebujemo za lajšanje bolečin in bolezni.

Priprava:1 jušno žlico čajne mešanice stresemo v liter in pol hladne vode. Vse skupaj postavimo na kuhalno ploščo in tik pred vreliščem odstavimo. Pripravek lahko ohladimo in ga pijemo čez cel dan.

Uporaba: Količina čajne mešanice zadostuje za vsakodnevno uporabo priližno 3 tedne. Priporočljivo je piti čajno mešanico vsak dan, 3 tedne, saj s tem naše telo prejme zdravilne snovi v zadostni meri. Postopek ponovimo 1-2 letno oz. po potrebi.

 

IZBIRATE LAHKO MED DVANAJSTIMI ČAJNIMI MEŠANICAMI:

ČAJ ŠT.1 – za nizek pritisk

Priporoča se osebam z nizkim krvnim pritiskom, saj ga uravnava, deluje antibakterijsko in antialergijsko. Pomaga pri boljši cirkulaciji, npr. če so stopala mrzla se temperatura uravnava.
Pri neuravnovešenem pritisku se lahko pojavijo alergije, boleče menstruacije, omotičnost, kronična utrujenost, krči v nogah… S pitjem te čajne mešanice se tovrstne težave pomagajo odpraviti.

ČAJ ŠT.2 – za sečila

Čajna mešanica je namenjena čiščenju celega telesa, saj deluje na celotna sečila, zelo dobro vpliva na težave s prostato, ledvicami, mehurjem in putiko. Osebe, ki imajo tovrstne težave, se jim pogosto pojavijo bolečine v peti, trn v peti, pekoči podplatie, znojenje nog, bolečine v križu, sklepih, 4. in 5. ledvenem vretencu, luskavica, angina pectoris. Čajna mešanica pomaga uravnavati sečno kislino v sklepih.

ČAJ ŠT.3 – za prebavni trakt

Čajna mešanica pomaga uravnavati želodčno kislino in bolečine v želodcu, ki nastanejo zaradi različnih vzrokov. S pitjem pripravka čistimo celoten prebavni trakt, od ustne votline do anusa in preprečuje nastajanje hemeroidov in jih odpravlja.
Bolečine, ki nastanejo zaradi težav v prebavnem traktu: bolečine v rokah, mravljinci po okončinah, obraba sklepov, paradentoza, vnetje dlesni, glavoboli, artritis…

ČAJ ŠT.4 – za čiščenje jeter, slinavke, žolča in vranice

Osebam s težavami z jetri, slinavko, žolčem ali vranico, se leahko pojavijo glavobol, očesni pritisk, psihična razdražljivost, hernia, išias, težave z mišicami na nogah, bolečine v tetivah na nogah…Čajno mešanico uporabljamo za čiščenje teh organov.

ČAJ ŠT.5 – za visok pritisk

Osebe z viskom krvnim pritiskom so razdražljive, nervozne, značilen je nemiren spanec, lahko se pojavijo bolečine na notranji strain rok. S čajno mešanico pomagamo čistiti ožilje in je priporočljiva za ublažitev teh težav.

ČAJ ŠT.6 – za sklepne težave

Čajna mešanica se priporoča osebam s sklepno revmo, bolečinam v kosteh, osteopatijo in osteoporozo.

ČAJ ŠT.7 – hormonski čaj

Čajna mešanica uravnava hormone v telesu in se priporoča osebam pod stresom, pri težavah s ščitnico ter vsem v tretjem življenjskem obdobju.

ČAJ ŠT.8 – za čiščenje strupov in maščob

Čajna mešanica pomaga čistiti toksine in odvečne maščobe v telesu, ki se nakopičijo zaradi stresa. Osebe, ki imajo te težave, so utrujene in razdražljive. Pripravek pomirja in pomaga doseči mirni spanec.

ČAJ ŠT.9 – za dihala

Čajna mešanica vpliva na dihalni in prebavni trakt, saj sta oba med seboj povezana. Priporoča se osebam, ki imajo težave s sedmim vratnim vretencem, prvim ledvenim vretencem, z bolečinami v ramenih, visoko vsebnost kalcija v kosteh in sklepih, napihnjenost, s spremembami na dojkah in koži, bolečinami v živčnih končičih in dlaneh, težavami z dihali, sinusi, pljuči ter bolečinami v prsih, težavami z dušenjem in vnetim grlom.

ČAJ ŠT.10 – za hiperaktivnost in depresijo

Čajna mešanica se priporoča vsem, tudi otrokom, ki so hiperaktivni. Odpravlja depresijo in pomaga k pozitivnemu razmišljanju.

ČAJ ŠT.11 – za glivico Kandida

Čajna mešanica je namenjena uravnavanju povsod prisotne glivice candida (Candida albicans), ki najpogosteje povzroča glivično bolezen pri ljudeh in nekaterih živalskih vrstah. Pojavlja se zlasti pri posameznikih z motenim delovanjem imunskega sistema in lahko povzroči ogromno težav, če se preveč razmnoži, npr: napihnjenost, plini, driska ali zaprtje, beli tok, boleča menstruacija, hladne noge ali roke, utrujenost, slab spomin, boleče mišice, boleči ali otekli sklepi…

ČAJ ŠT.12 – za čiščenje jeter in krvi

Čajna mešanica je namenjena čiščenju jeter in krvi ter težkih kovin, ki se skozi življenje nalagajo v telesu. Deluje antivirusno in antibakteriološko.

 

 

Simonovo zeliščno olje

je predelano na čisti naravni bazi,  brez konzervansov, iz zdravilnih rastlin in zelišč, ki rastejo na prostem, na planoti Soko Banja v Srbiji. Zelišča so pridelano ekološko, brez mineralnih gnojil in škropiv in ne vsebujejo težkih kovin.
V lekarni Herba poskrbijo, da olje vsebujejo pravilne kombinacije in količine zdravilnih rastlin in zelišč, ki jih potrebujemo za lajšanje bolečin in bolezni.

Vsebuje 43 naravnih zelišč.

 

UPORABA:

Olje je namenjeno čiščenju ožilja, hemeroidov, paradentozi, luskavici, raztaplja sečno kislino, ki se nabira na sklepih, uporabimo ga pri pikih žuželk….

V kombinaciji s čajem št. 3 pomaga pri odstranjevanju hemeroidov in zlate žile.

Zunanja in notranja uporaba- lahko ga mažemo po koži in sluznici.

 

Neto: 100 g (čaj), 100 ml (olje)
Poreklo zelišč: Plantamell Srbija, Adonis Soko Banja, Srbija
Uvoznik: Milan Kalinić, s.p.

 

Cena posamezne čajne mešanice “Simonov čaj” ali Simonovega olja je 15,00 EUR + poštnina (v Ljubljani je mogoča dostava), lahko ga naročite na e-naslovu:bostjan@radiestezija-meritve.si oz. telefonski številki: 040 212 618.